S

piritata

Top composities voor blazersensemble
In seizoen 2023/2024 speelt Spiritata ook het beroemde oktet van Ludwig van Beethoven.
Meer informatie over dit programma volgt binnenkort…

Programma’s met meesterverteller Arjen Uittenboggaard:

Wolfgang
Blazersensemble Spiritata speelt een van de mooiste werken van Wolfgang Amadeus Mozart, de Gran Partita. Muzikale delen uit het stuk wisselen af met een verhaal over het wonderkind Wolfgang verteld door Arjen Uittenbogaard.
Twee jaar geleden werkte blazersensemble Spiritata ook al samen met Arjen Uittenbogaard in de zeer succesvolle productie de Schepping met de muziek van Joseph Haydn. Nu vertelt Arjen een verhaal over Mozarts reis naar onafhankelijkheid, het loskomen van zijn vader en van zijn eerste werkgever, de prins van Salzburg. Ook blikt hij terug op zijn jonge jaren als wonderkind en zijn worsteling om van dit imago af  te raken. En tenslotte het geluk wat hij vindt in Wenen in de liefde en als gevierd componist.
Samen met de muziek van Mozarts Gran Partita levert dit een heel spannende voorstelling op. De Gran Partita wordt wel beschouwd als een van Mozarts meesterwerken en wellicht het mooiste stuk wat origineel voor blazersensemble geschreven is. Afgelopen seizoen speelde Spiritata deze productie al enkele keren, onder andere in de serie van de Houtwerf.

De Schepping
Het ongelooflijke verhaal van de schepping in slechts 7 dagen werd door Joseph Haydn in wellicht zijn mooiste werk getoonzet in de magistrale Schöpfung. Blazersensemble Spiritata speelt hiervan de bewerking voor blaasoktet door Josef Druzetschky. De muziek gaat nog meer leven door het verhaal zelf wat verteld wordt door meesterverteller Arjen Uittenboogaard. De vertelling is gebaseerd op de originele teksten uit ‘Die Schöpfung’, maar op een fantasievolle manier in een meeslepend verhaal omgezet wat zowel voor volwassenen als kinderen boeiend is.