S

piritata

Wolfgang

Blazersensemble Spiritata speelt een van de mooiste werken van Wolfgang Amadeus Mozart, de Gran Partita. Muzikale delen uit het stuk wisselen af met een verhaal over het wonderkind Wolfgang verteld door Arjen Uittenbogaard.
Twee jaar geleden werkte blazersensemble Spiritata ook al samen met Arjen Uittenbogaard in de zeer succesvolle productie de Schepping met de muziek van Joseph Haydn  die onder andere op Vrije School de Meander werd gespeeld. Nu vertelt Arjen een verhaal over Mozarts reis naar onafhankelijkheid, het loskomen van zijn vader en van zijn eerste werkgever, de prins van Salzburg. Ook blikt hij terug op zijn jonge jaren als wonderkind en zijn worsteling om van dit imago af  te raken. En tenslotte het geluk wat hij vindt in Wenen in de liefde en als gevierd componist.
Samen met de muziek van Mozarts Gran Partita levert dit een heel spannende voorstelling op. De Gran Partita wordt wel beschouwd als een van Mozarts meesterwerken en wellicht het mooiste stuk wat origineel voor blazersensemble geschreven is.